piatok 11. mája 2012

Solárny obal dopraje iPadu aj 10-dňovú výdrž!

Moderná elektronika sa v súčasnosti potýka snáď s jediným výrazným problémom a to slabou výdržou batérii. Očakávame, že práve v tomto sa v nasledujúcich rokoch budú výrobcovia zlepšovať, či už sa to týka oblasti "múdrych" telefónov alebo tabletov. Už dnes však existuje riešenie pre tých, čo od svojho zariadenia očakávajú dlhú výdrž batérie. No nie je to také jednoduché a uvedené riešenie má aj zopár nedostatkov. Čítajte ďalej a dozviete sa, prečo treba na tejto technológii ešte popracovať... 
Mať obal na svoj tablet je dnes už bežnou vecou, ale mať obal so solárnym panelom, ktorý je schopný dobíjať zariadenie - to už sa tak často nevidí. S podobným riešením prichádza firma Kodo, ktorá sa zameriava na výrobu populárnych zelených zariadení. V ich ponuke teda nájdeme aj obaly pre Apple iPad so solárnym panelom - obal je navyše schopný vďaka prítomnému USB portu nabíjať aj inú elektroniku, ktorú k nemu pripojíte. Okrem toho, samotný obal je vyrobený z tvrdého recyklovaného materiálu. 

Výrobca udáva, že ak by ste každý deň cez tento obal po troške nabíjali váš iPad, tak vám batéria pokojne vydrží aj 10 dní! Na prvý pohľad skvelé číslo, čo poviete? No ale nie je to celkom tak. To by ste nesmeli iPad používať viac ako dve hodiny denne a museli by ste ho každý deň nabíjať aspoň 4-5 hodín. Plné nabitie by mal obal zvládnuť po približne desiatich hodinách na slnku, resp. pri prudšom vnútornom osvetlení, čo rozhodne nie je málo. Solárne obaly pre Apple iPad od výrobcu Kudo budú už čoskoro dostupné v rôznych pestrých farbách (zatiaľ sa vyrába len čiernej) a predávať sa budú za približne 150 € (zelené technológie, hold niečo stoja...) 



Podobný produkt nedávno uviedla aj firma Logitech, ktorá pre Apple iPad predstavila klávesnicové puzdro. To má na svojej zadnej strane úzky panel. Ten však nedobíja batériu tabletu, ale slúži výlučne na prevádzku pripojiteľnej klávesnice. Aj tak si ale využitie v praxi príliš predstaviť nevieme - teda vieme, ale prírodu toto riešenie príliš neochráni. Klávesnicové puzdro je pritom lacnejšie a dá sa zohnať za približne 80 €.  



Čo myslíte, majú podobné pokusy zmysel? Ak sa vám článok páčil, šírte ho prosím ďalej cez Facebook, Twitter alebo Google+. 

Dajte možnosť aj ostatným nech tento článok nájdu a dajte nám svoj hlas na vybrali.sme.sk - Ďakujeme

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára