nedeľa 9. septembra 2012

Páčil by sa vám špecializovaný ženský e-shop?

Z pohľadu internetových obchodov nemáme na Slovensku až tak zaplnený trh, nové príležitosti tu teda ešte stále sú. Myšlienka rozbehnúť "ženský eshop" resp. eshop pre ženy je teda celkom nová a mladá, navyše ešte stále nie je táto myšlienka celkom ucelená.

Prieskumy rôznych súkromných agentúr z prostredia e-commerce hovoria o vzrastajúcom počte žien nakupujúcich cez internet. Výhody sú v tomto prípade nesporné - môžete sa bez obmedzenia "prehrabávať" v sortimente, nemusíte vedľa seba trpieť otráveného partnera a navyše ceny v eshopoch bývajú spravidla nižšie ako v kamenných obchodoch. No a navyše, váš partner o nákupe nemusí vôbec vedieť, takže ho postavíte pred hotovú vec v momente ako tovar už dorazí ;-). E-shop pre ženy by mal byť do určitej miery optimalizovaný - jednoduchý spôsob objednania a rýchly spôsob prehliadania tovaru. Pre koho ale bude určený?

Označenie ženský eshop je možno priveľmi limitujúce, tento eshop má byť dostatočne otvorený a dostupný aj pre mužov. Pre takých, ktorí zháňajú svojim partnerkám/priateľkám/manželkám darček alebo nejaký módny doplnok. Aj z tohto dôvodu má popri eshope pôsobiť zvlášť poradňa pre ženy a zvlášť pre mužov. V poradni pre ženy budú dostávať rady žena ohľadom rôznych módnych trendov, zaujímavostí, či bližšie informácie o sortimente. Poradňa pre mužov bude skôr zameraná na bezradne hľadajúcich mužov pre niečo, čo skvele poslúži ako darček.


 

Aký sortiment by v "ženskom eshope" mal byť?

Zo začiatku by to určite nemal byť gigant, stačiť budú štyri hlavné kategórie: oblečenie, módne doplnky, kabelky a peňaženky, a šperky.

A teraz otázka na predovšetkým na vás milé dámy a slečny, ako by ste si predstavovali ženský eshop vy? Čo vám v súčasnosti v eshopoch chýba? Podeľte sa s nami o tom, v komentároch :-)

1 komentár:

  1. Máš na mysli lacné ako lacné/nekvalitné...Či lacné a kvalitné?
    Z vlastnej skúsenosti už nevyhľadávam v E shopoch lacné veci, veľakrát sa mi totiž potvrdilo, že to znamená NEKVALITNÉ.
    Skôr vyhľadávam nižšiu cenu produktov, ktoré sú aj v kamenných obchodoch.

    OdpovedaťOdstrániť